|
|
Recept voor salade met rundvlees maak je zelf |
Met de goede ingredienten zet je binnen een notime een echt lekkere rundvleessalade op tafel laat het feest nu maar beginnen dat wordt smikkelen.
Rundvleessalade Maken
Bij een feest hoort natuurlijk een goede salade en of dit nou voor een trouwfeest, oud en nieuw of een gezellig verjaardagsfeest is een heerlijke
rundvleessalade lijkt ons overal welkom.
Met dit traditionele recept kun je overal wel in huis binnen komen vallen wij helpen jou alvast een eindje op weg met deze heerlijke salade.
Een heerlijke rundvleessalade voor elke gezellige gebeurtenis als dat geen groot feest wordt.
Je kunt ook de onderstaande ingredienten van dit recept halveren voor een minder grote vleessalade.
Ingredienten Lijstje
- 4 kilo gekookte aardappelen
- 1 kilo gaar gekookt rundvlees (soepvlees)
- 6 goudreinetten (appels in bokjes gesneden)
- 4 middelgrote uien in blokjes gesneden
- 2 potje worteltjes met doperwtjes
- 2 potjes met voorgekookte asperges
- 2 blikjes met zilveruitjes
- een potje augurken zoet
- 1 fles fritesaus
- 2 potten zachte romige mayonaise
- een krop ijsbergsla
- olijfolie
- paprikapoeder
- 12 hardgekookte eieren
Bereiding Koude Salade
Maak de de gekookte aardappels fijn met een stamper door hier een klein scheutje olijfolie bij het sap van de augurken en het halve potje
van de zilveruitjes mogen er nu ook bij.
Nu mogen de gesneden uien en de fritesaus er in en meng dit door elkaar maak er een smeuige substantie van dit zal de smaak verzachten.
Zorg er voor dat het soepvlees lekker draderig is pluk deze uit elkaar en vermeng deze met de augurkjes doperwtjesen peentjes, nu mag de
in blokjes gesneden appels er ook bij.
Voeg dit toe aan de smeuige aardappel substantie roer alles heel goed door elkaar en maak af met peper en zout naar eigen smaak.
Dek dit geheel af met keukenfolie en laat de smaken samen komen door het een nacht in de koelkast neer te zetten.
Na een nacht in de koelkast te hebben gestaan zullen alle smaken van de salade goed op elkaar ingewerkt zijn en is het tijd om de rundvlees basis
op te maken tot een echte voortreffelijke salade.
Het Opmaken Rundvleessalade
Het opmaken van de salade vergt natuurlijk wel enige creativiteit wij pakken daarom de basis en daar kun je zelf jouw eigen fantasie op los laten.
Was de ijsbergsla scheur de bladeren er af en leg deze over de gehele plate schaal heen haal de rundvlees basis uit de koelkast en breng hem aan
over de sla bladeren heen maak hier een vormig geheel van over de heel schaal heen smeer er de romige mayonaise overheen en strijk deze glad met
de achterkant van een lepel of platte spaankijk of er overal even veel mayo zit het begint nu al aardig op een vleessalade te lijken.
Breng nu de rest van de garnering aan de halve gekookte eieren, augurken, zilveruitjes, asperges op plekken waar jij het mooi vind staan rondom
voor de finishing touch strooi je op verschillende plekken een beetje paprikapoeder over de mayonaise heen.
Ook erg lekker recept om te proberen is sambal goreng boontjes
Wij wensen een ieder een eet smakelijk toe met het nuttigen van deze lekkere vleessalade.
|
|
|