appelflappen


Recept appelflappen van bladerdeeg

De lekkerste appelflappen die maak je thuis gewoon zelf met de juiste ingrediŽnten zet u deze smakelijke hap voor oudejaarsavond zo op tafel.

De lekkerste appelflappen bereid u zelf

Op zoek naar het beste recept om lekkere appelflappen zelf te maken wij hebben het voor u hier klaar gezet zo kan het oude jaar niet meer stuk.

Hier vind u een recept voor heerlijke appelflappen in bladerdeeg uit de oven
Benodigde keuken matrialen

  • Appelsteker(appelboor)
  • Vork
  • Mes
  • Bakpapier
  • Oven

  • U kunt ook de onderstaande ingrediŽnten van dit recept halveren voor een minder appelflappen.
    Boodschappen lijstje
  • 10 Goudreinetten(appels)
  • 16 Plakjes bladerdeeg uit de vriezer
  • 4 Eetlepels bastersuiker wit
  • 2 Theelepels kaneelpoeder
  • 50 Gram rozijnen
  • 2 Eieren losgeklopt in melk
  • 2 Eetlepels maizena
  • Basterdsuiker bruin
  • 2 Theelepels citroenschil geraspt
  • Abrikozenjam om af te strijken

  • Bereiding Appelflappen
    Voor dat je aan de slag gaat mogen als eerste de plakjes bladerdeeg uit de vriezer worden gehaald en ontdooid worden. De oven kan nu worden voorverwarmd op een temparatuur van 220 graden.
    Schil de goudrenetten en steek daarna met een appelsteker het klokhuis er uit laat geen delen klokhuizen achter want deze zijn hinderlijk zijn hard en zal de kwaliteit van de appelflap zeker verpesten. Nu mag de appel in kleine stukjes worden gesneden. Gooi nu de 4 eetlepels baterdsuiker, rozijnen, kaneel, citroenschil en maizena in een grote kom vermeng deze ingredienten goed met elkaar daar mogen de kleine stukjes appel aan worden toegevoegd en ook mee gemengd worden.
    Leg nu de plakjes ontdooide bladerdeeg op een plank neer vul deze met de gemaakte appelvulling wel tot de helft want ze moeten nog schuin dicht geklapt kunnen worden laat de randen van het blader vulling vrij en maak deze een beetje vochtig en klap de flap nu in een driehoek vrom dubbel druk hierna de randen aan met een vork wel voorzichtig met de tanden naar boven toegericht.
    Bestrijk elke appelflap met de voorgemaakte eieren losgeklopt in melk.
    Leg het bakpapier op de bakplaat en leg de appelflappen daar op neer bestrooi ze hiena met de bruine basterdsuiker natuurlijk wel evenredig.
    De bakplaat mag nu de voorverwarmde oven worden ingeschoven bak ze af in 25 a 30 minuten tot ze lichtbruin van kleur zijn. Als de appelflappen gaar uit de oven komen worden ze allemaal besteken met abrikozenjam dit kan met een ovenkwastje.
    De appelflappen zijn nu klaar voor consumptie Eet smakelijk!

    Reageer en geef hier uw recept voor taart of mening door

    Widget is loading comments...

    gestelde vragen bezoekers width=
    FaceBook Tochgevonden.nl | Blacklist verkopers Ali Express | Stel je vraag en krijg antwoord op Wielostditop.nl | Lach Kaarten | verjaardagstaart | verjaardagswensen | trouwwensen | geboortewensen | felicitatiewensen | beterschapswensen | nieuwjaarswensen | plaatjes